Le Valli Extra Szűz Olívaolaj 250 ml

Le Valli Extra Szűz Olívaolaj 250 ml

Ajánlataink a termékre

Termékleírás
Űrtartalom 250 ml
Típus Olívaolaj
Hidegen sajtolt Igen
Bio olaj Nem
Szűz Igen

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Az olajfa az emberiség egyik legősibb kultúrnövénye, már 7.000 éve ismerik. Termése novembertől februárig szüretelhető, az éretlen zöld bogyóból és az érett fekete gyümölcsből egyaránt préselhető olaj. Az igazi extraszűz olívaolaj, kizárólag az olajbogyó húsából készül, íze gyümölcsös, fűszeres, telt, és egy kicsit éretlen. A legjobb aromájú olaj mechanikus, hidegsajtolás útján szűrés nélkül nyerhető. Ennek minősítése az "extra szűz" megjelölés. A hidegsajtolás egy olyan olaj-kivonási folyamat, mely csak nyomást használ az olívaolaj előállításához, nem alkalmaz oldószereket, vagy hőt. Szűretlenül kerül letöltésre. Mentes minden vegyi eljárástól, tartósítószert nem tartalmaz, így íze megőrzi természetességét és vitamintartalmát.

Kedvező élettani hatása bizonyított:

. sok A- és E-vitamint tartalmaz
. csökkenti a koleszterin lerakódását, megvédi az érrendszert a meszesedéstől
. megakadályozza a zsírok lerakódását az erekben
. csökkenti a sejtek oxidációját és a káros koleszterin szintjét
. erősíti az izomsejteket, csökkenti a sejtek oxidációját
. segít a trombózis és a magas vérnyomás kialakulásának megelőzésében
. könnyen emészthető, savcsökkentő hatású
. magas az egyszeresen telítetlen zsírsavtartalma és a benne lévő antioxidánsok miatt igen jó hatással van az egészségre.

Az OLIVERDI Kft által importált olívaolaj Szicília nyugati részéről származik. Jellegzetes íze karakteressé teszi az ételt. A Le Valli Nocellare extra szűz olívaolajok kiváló minőségét mutatja, hogy savtartalmuk: 0,28 %, a megengedett határék negyede.
Kétféle változatban kapható:
. Zöld, éretlen bogyóból, szedés után azonnal préselt, zöldes színű, markáns, pikáns ízű, a zöld fűre emlékeztetően friss illatú, ínyenceknek.
. Érett termésből készült, selymes, lágyabb, sárgás színű, áttetszőbb, sütéshez inkább ajánlott, és azoknak, akik nem kedvelik a markáns karakteres ízeket.
Miért drága az igazi extraszűz olívaolaj?
. Az egyetlen olyan olajfajta, amelyet friss gyümölcsből készítenek, a mag felhasználása nélkül.
. A szüretelés kézzel történik, rázással, veregetéssel a fák alá kifeszített hálókba.
. Az egészséges olívabogyók hamar erjedésnek indulnának, ezért a szedést követő 24 órán belül feldolgozzák.
. Az olaj kinyerését hidegsajtolással végzik, hőkezelési vagy vegyi eljárások alkalmazása nélkül.
. A klasszikus technológia megőrzése mellett, a feldolgozás a legmodernebb saválló gépeken történik.
. A gyártási foyamat során csak ülepítést alkalmaznak, szűrést nem. Ennek következtében az igazi extra szűz olívaolajnak mindig keletkezik az üveg alján egy kevés üledék. Ez nem jelent minőséghibát.
. A legjobb olíva Szicíliában terem a kedvező éghajlati adottságok miatt.
Javasolt felhasználás

Salátákhoz, főzéshez, kiflivel vagy pirítóssal mártogatva, sózva, paprikával, sajttal, fokhagymával, előételként, étvágygerjesztőként. Az olívaolaj sütéshez is ajánlott. Csak 210 C-on kezd égni míg a napraforgóolaj 170 C-on , így lényegesen tovább használható, ami némileg ellensúlyozza a magasabb árát.
Szavatossági ideje a gyártástól számított, másfél év, ajánlott tárolási hőmérséklet +5-20 C. Így is ismerheti: ExtraSzűzOlívaolaj250ml
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^