Nature Cookta Szőlőmagolaj 100ml

Nature Cookta Szőlőmagolaj 100ml

893 Ft-tól 12 ajánlat
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

További ajánlataink

Termékleírás
Űrtartalom 100 ml
Típus Szőlőmagolaj

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

Az ősz gyümölcse az egyik legsokoldalúbb alapanyag. Az önmagában is ízletes csemege minél sötétebb színben pompázik, annál hasznosabb a szervezet számára. Magjának kivonata az olívaolajon kívül a másik legtöbb színben pompázó olaj.

A Nature Cookta Szőlőmagolaj könnyed ízű, különleges aromájú. Napérlelte szőlőszemekből, kíméletes eljárással, hideg sajtolással készül. A magokat összezúzzák, majd préselik. Tisztításához ülepítik és szűrik. Egyedi, érett szőlőre emlékeztető illatát főzésnél, sütésnél hosszú órák után is megőrzi.

A szőlő a történelemben

A kaukázusi népek nyolcezer évvel ezelőtt kezdték el termelését. Európai népszerűségét a rómaiaknak köszönhetjük. A legenda szerint Noé volt az az első ember a Földön, akit a saját szőlőjének leve megbódított. Az özönvíz után ültette, ez jelentette a fenti hatalmakkal köttetett szövetséget. A keleti népeknél a bor frissen préselt szőlőlevet jelentett, amely helytelenül került a köztudatba. Az indás gyümölcs jelképezte a görögöknél a bor és mámor istenét. A középkorban a szerzetesek új fajtákat nemesítettek, aprólékos munkával gondozták ezt a növényt.
A hidegen préselt szőlőmagolajat II. Miksa császár idején az arannyal egyenértékű kincsként tartották számon. Részese volt az ókori egyiptomiak életének, a középkorban dicsőítését írások is őrzik.
Magyar tudósunk, Szent-Györgyi Albert 1936-ban világított rá arra a kivételes értékére, mely szerint a szőlő magja tartalmazza a legtöbb antioxidánst. Kutatások, publikációk a mai napig foglalkoznak ezzel a kivételes, beltartalmi értékű maggal.

A szőlőről további érdekességeket a Wikipédia oldalán olvashat:
//hu. wikipedia. org/wiki/Sz%C5%91l%C5%91

Szőlőmagolaj a konyhában

Fantasztikus ízvilágot kölcsönöz a salátáknak, szószoknak. A Nature Cookta Szőlőmagolaj kellemes illata dióhoz, mazsolához, feldolgozott szőlőhöz hasonló. Nagyon ízletes majonéz készíthető szőlőmagolajjal. Felhasználásával a tészta állaga és textúrája nagyon könnyű lesz. Sokáig megőrzi a frissességét. A frissensültekhez, serpenyőben készült ételek sütéséhez is alkalmas ez a zöldes-aranyló olaj. Enyhén fanyar íze pácokhoz, dresszingekhez, marinádokhoz is kiváló.

A szőlőmagolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.

Száraz, hűvös helyen tartandó!

Tartalmaz: 100% szőlőmagolaj

Átlagos tápérték 100 g-ban:

Energia: 3663 kJ/ 891 kcal
Zsír: 98,91 g
amelyből telített zsírok: 12 g
Szénhidrát: 0 g
amelyből cukrok: 0 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g

Kiszerelések: 100 ml, 250 ml Így is ismerheti: Szőlőmagolaj 100 ml, Szőlőmagolaj100ml
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^