Ajánlataink a termékre

 

Nature Cookta Lenmagolaj 250 ml

1 390 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
vitalnatural.hu
Termékleírás
Hidegen sajtolt lenmagolaj A Nature Cookta Lenmagolaj enyhén kesernyés ízű, sötétsárga színű. Kiváló minőségű alapanyag, mely az olajok közül a legmagasabb Omega-3 és a legkisebb Omega-6 tartalommal rendelkezik. Préssel készítik, majd tartályban történő ülepítés után palackozzák, végül szűrik. Kiszerelés: 250 ml

Nature Cookta Lenmagolaj 250 ml A Nature Cookta Lenmagolaj enyhén kesernyés ízű, sötétsárga színű. Kiváló minőségű alapanyag, mely az olajok közül a legmagasabb Omega-3 és a legkisebb Omega-6 tartalommal rendelkezik. Préssel készítik, majd tartályban történő ülepítés után palackozzák, végül szűrik. Ez az apró mag méltán érdemelte ki a magok királynője címet az idők során. A modern táplálkozásban is pótolhatatlan nyersanyag kivételes tulajdonságait és sokrétű felhasználását érdemes megismerni, és étrendjébe beépíteni. A len A Közép-Ázsiából származó len mintegy 200 fajjal rendelkezik. Elmondható, hogy már az ősember is használta a vadlen rostját: kötelet és zsineget készített belőle. Ezt bizonyítja az a 34 ezer éves grúziai barlangban talált lenszál, melyet egy kutatócsoport fedezett fel. Az egyiptomiaknál, indiaiaknál és a görögöknél is ismert alapanyag volt. A rómaiak pedig a Tiberis folyó mentén termesztették, hogy ruhákat készíthessenek belőle. 6000 évvel ezelőtti ázsiai leletek is bizonyítják felhasználását. Hazánkban Tolna megyében találtak 5000 éves lenmaradványokat. A napóleoni háborúk idején megakadályozták, hogy tengerentúli országokból hozzanak be textil nyersanyagokat. Ennek köszönhető nagymértékű, európai termesztése. Lenből készítették a finomabb kelméket, ünnepi ruhákat. Magyarországi ismertsége i. e 34-re tehető. A len szó szláv eredetű, amely arra utal, hogy a magyarok a kárpát-medencei népektől sajátították el a len feldolgozását. Népszerűségét nem csak rostnövény, hanem olajnövény mivoltjának is köszönheti. Étkezésre és világításra is használták az olajlent, mely a mai napig a sziléziai konyha egyik legfontosabb alapanyaga. Philipp de Girard nevéhez fűződik az első lenfonó gyár megalapítása. Napjainkban termesztésében Belgium, Marokkó, Argentína és India jár az élen. Lenmagolaj a konyhában Az egyik legértékesebb növényi olajok egyike, ipari felhasználása mellett legalább olyan fontos az étkezésben betöltött szerepe. A Nature Cookta Lenmagolaj egyaránt ajánlott zöldségekhez, lepényekhez, hidegkonyhai készítményekhez. Salátaöntethez elegyítsük édeskés ízű ecettel. Rukkolával, mángolddal, karfiollal, brokkolival készült saláták remek összetevője. Turmixok, smoothie-maker receptek elkészítéséhez is ezt az olajat használjuk. Gyümölcskenyér vagy a karácsonyi fatörzs szelet is sokkal ízletesebb lesz a Nature Cookta Lenmagolajjal. A lenmagolaj fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet. Nature Cookta Lenmagolaj összetevői Tartalmaz: 100% hidegen sajtolt lenmagolaj Átlagos tápérték 100 g-ban: Energia: 3693 kJ/ 898 kcal Zsír: 99,81 g amelyből telített zsírok: 9,03 g amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak: 19,02 g amelyből többszörösen telítetlen zsírok: 71,8 g Omega-3: 56,32 g Omega-6: 15,44 g Szénhidrát: 0 g amelyből cukrok: 0 g Fehérje: 0,2 g Só: 0 g Származási hely: Magyarország Kiszerelés: 250ml A termékleírás a gyártó által közétett leíráson alapul

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.