RAPUNZEL Bio olaj, Omega 3-6-9 olajkeverék (len-kender-tök), natív, oxyguard csomagolásban 100 ml

RAPUNZEL Bio olaj, Omega 3-6-9 olajkeverék (len-kender-tök), natív, oxyguard csomagolásban 100 ml

RAPUNZEL Bio olaj, Omega 3-6-9 olajkeverék (len-kender-tök), natív, oxyguard csomagolásban 100 ml

2 800 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

RAPUNZEL Bio olaj, Omega 3-6-9 olajkeverék (len-kender-tök), natív, oxyguard csomagolásban 100 ml

2 800 Ft
Részletek a boltban
irány a bolt »
netbio.hu
Termékleírás
Az omega 3-6-9 zsírsavakat tartalmazó olajkeverék egészségünk őre. Ezen telítetlen zsírsavak életfontosságú építőkövei anyagcserénknek, szervezetünk számára nélkülözhetetlenek.
Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó lenmagból hidegen sajtolva.

Felhasználási javaslat: az olajat az értékes beltartalmi anyagok megőrzése érdekében ne hevítsük, az ételekhez főzés után adjuk hozzá.

Tároljuk a minőségét megőrző, ererdeti OXYGUARD csomagolásban fénytől védve, hűvös helyen

Összetevők: lenolaj natív (40%), kendermagolaj natív (30%), tökmagolaj natív (30%).
*=ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

Kiszerelés: 100 ml

A len egyik legősibb kultúrnövényünk. Kiváló tulajdonságai évszázadok óta ismertek. Az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen többszörösen telítetlen zsírssavakat, háromszorosan telítetlen linolsavat magas koncentrációban tartalmazza . A kíméletes OXYGUARD eljárás során megmaradnak ezen értékek, a lenolaj természetes íze, aranysárga színe. Használat előtt jól rázzuk fel, majd jól is zárjuk vissza és hűtőszekrényben tároljuk. Felbontást követően lehetőleg 8 héten belül fogyasszuk el.

A lenmag a növényekben ritkán előforduló esszenciális háromszorosan telítetlen alfa-linolsavat (omega 3 zsírsav) tartalmazza, mely rendkívül magas, 58%-os koncentrációban van jelen a lenmagban. Ezáltal a lenolaj az egyik legértékesebb étkezési olaj. Említésre érdemes még magas E-vitamin tartalma. A Rapunzel kifejlesztette az Oxyguard eljárást, azaz a préselés fény- és levegőmentesen történik, alacsony hőfokon: a sajtolás során így az olajos magvak életfontosságú beltartalmi értékei a lehető legjobban megőrizhetők. A feldolgozás során biztosítják a fénytől és levegőtől való elzárást. Ajánljuk saláták ízesítésére, meleg ételekhez hozzáadva a főzést követően. Öntetek, hidegen készült szószok érdekes aromát kapnak a lenolajtól.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.