Natur Tanya Tökmagolaj 250ml - fitomanna

Ajánlataink a termékre

 

Natur Tanya Tökmagolaj 250ml - fitomanna

3 624 Ft
+ 2 985 Ft szállítási díj
Részletek a boltban
irány a bolt »
fitomanna.hu
Termékleírás
Natur Tanya® MAGYAR TÖKMAGOLAJ – prémium gourmet olaj, hidegsajtolással, külsőleg és belsőleg 250ml

A Natur Tanya tökmagolaj hidegen sajtolással készül, hőkezelés, tartósítószerek, színezékek és egyéb adalékanyagok hozzáadása nélkül. Ennek köszönhetően teljes mértékben megőrzi a minőségi alapanyag minden értékes összetevőjét, így prémium tökmagolajunkban visszaköszön a magok természetes íz-, illetve színvilága, illata és értékes, egészségvédő tápanyagai sem szenvednek csorbát. Prémium tökmagolajunk természetes forrása az aminosavaknak, a többszörösen telítetlen zsírsavaknak és E-vitaminnak. Nagyon finom dióra emlékeztető íze kulináris élvezet a konyhában, külsőleg többféle kozmetikai felhasználása lehetséges, míg belsőleg tápanyagai széleskörű élettani tulajdonságokkal rendelkeznek.
MAGYAR HÉJ NÉLKÜLI TÖKMAGBÓL
OMEGA-3, OMEGA-6 ÉS E-VITAMIN ANTIOXIDÁNS FORRÁS
PRÉMIUM MINŐSÉG
HASZNÁLJUK KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG EGYARÁNT
ADALÉKANYAGMENTES
NEM TARTALMAZ AROMÁT, TARTÓSÍTÓSZERT ÉS SZÍNEZÉKET
DIÉTÁS ÉTREND KIEGÉSZÍTÉSÉHEZ
PALEO ÉTRENDBE BEILLESZTHETŐ
KÍMÉLETES GYÁRTÁSTECHNOLÓGIÁVAL ELŐÁLLÍTVA
TÁPANYAGOKBAN KIEMELKEDŐEN GAZDAG VÉGTERMÉKKEL
GMO-MENTES IGAZOLÁS
MIRE JÓ A TÖKMAGOLAJ?
„Ha betegségmentes életet szeretnél élni, vezess be gyulladáscsökkentő ételeket és étrend-kiegészítőket az étrendedbe, ez az egyik kulcsfontosságú dolog, amit megtehetsz a cél érdekében.
A TÖKMAGOLAJAT HASZNÁLHATJUK KÜLSŐLEG ÉS BELSŐLEG IS. A TÖKMAGOLAJ ÖSSZETEVŐI HOZZÁJÁRULNAK:
a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez
a belső gyulladások enyhítéséhez
a koleszterinszint csökkentéséhez
a máj és emésztés támogatásához
az alsó húgyúti rendszer egészségéhez és a vizelet áramlásához
a prosztata megfelelő működésének fenntartásához
a szellemi jólléthez és a mindennapi jó közérzethez
https://bmcurol. biomedcentral. com/articles/10.1186/s12894-021-00910-8
https://www. ncbi. nlm. nih. gov/pmc/articles/PMC2809240/
TÖKMAGOLAJ A KONYHÁBAN
A tökmagolaj értékes összetevőinek és teljes ízének megőrzése érdekében az olajat ne tegye ki hosszabb ideig hőhatásnak. A konyhában a tökmagolaj tökéletes salátaöntet, de szinte minden ételhez hozzáadható, így krémlevesekhez, főzelékekhez, rántottához, pácokhoz, kenhető pasztákhoz, tepsis zöldségekhez, húsokhoz, halakhoz, pirítósra kenve, de desszertekhez, fagylaltokhoz is.
TÖKMAGOLAJ KÜLSŐLEG
A tökmagolaj önmagában vagy más olajokkal elkeverve is használható kozmetikai célokra. A tökmagolaj zsírsavai hidratálják a bőrt és védik a környezeti stressztől. Fejbőrbe masszírozva csökkenti a hajhullást, támogatja a haj növekedését és egészségét, és segít a töredező hajvégek regenerálásában.
Az androgén alopécia a férfiak hajhullásának leggyakoribb oka, különösen az 50 év felettieknél. Nők esetében az androgén típusú hajhullás (hajritkulás és kopaszodás) kiváltó oka hormonális eredetű, különösen gyakori például PCOS-ben. A tökmagolaj a legújabb kutatások szerint enyhítheti a tüneteket.
https://pubmed. ncbi. nlm. nih. gov/24864154/
https://pubmed. ncbi. nlm. nih. gov/33544448/
TÖKMAGOLAJOS HAJKONDICIONÁLÁS
1 evőkanál tökmagolaj
½ alma pürésítve
1 evőkanál sheavaj
1 tojás
Mixelje vagy keverje össze az almát, a sheavajat és a tökmagolajat. A tojást külön verje fel és keverje bele a mixbe. Vigye fel a frissen mosott hajra és hagyja fenn 20 percig, majd öblítse le és formázza ahogy szokta.
TÖKMAGOLAJOS ARCSZÉRUM
1 db 100 ml-s cseppentős (pipettás) üveg
tökmagolaj (félig töltse meg vele az üveget)
csipkebogyómag olaj (töltse fel vele az üveget a ¾-éig)
adjon hozzá 15 csepp szőlőmag olajat
Minden reggel vigye fel a szérumot a bőrére, tökéletes sminkalap, esténként pedig használja lefekvés előtt. Mindig rázza fel jól használat előtt.
A TÖKMAGOLAJ SZÍNE ÉS A DIKROMATIZMUS
Tegyünk egy kis kitérőt némi kémiai hatások ismertetése érdekében. Van egy nagyon érdekes megfigyelés a tökmagolajjal kapcsolatban. Ez a dikromatizmus jelensége. Ez az olaj ugyanabban a mintában két meglepően eltérő színt mutat, és ez valami olyan, amit mindenki lát.
sötétzöld szín – vékonyabb rétegben a tökmagolaj sötétnek látszik, ragyogó zöldnek
mélyvörös szín – vastagabb rétegben az olaj tisztán piros
A tökmagolaj színét ennek a két színnek a kombinációja adja, melytől az olaj sötétzöldnek, majdnem feketének látszik. A tökmagolaj mutatja a legnagyobb mértékű dikromatizmust az összes ismert létező természetes anyag közül.
KIS TÖK TÖRTÉNELEM
A tök Dél-Amerikában és Mexikóban őshonos, a spanyol hódítók hozták be a magját Európába. A tökmagolajat először a XIV. században kezdték előállítani. A keresztény vallásban, a böjt időszakában, húsmentes ételek készítéséhez rendszeresen fogyasztották, illetve gyakran alkalmazták veseproblémákra.
TÖKMAGOLAJOS RECEPTEK
BANÁNOS, TÖKMAGOLAJOS TURMIX
Hozzávalók: 1 banán, 1 ek. tökmagolaj, 200 ml mandulatej, fél csésze áfonya, késhegynyi spirulina por, 1 ek. méz
Elkészítés: Turmixgépen összekeverjük a hozzávalókat.
FETÁS, TÖKMAGOLAJOS KRÉM
Hozzávalók: 25 dkg fetasajt, 2 gerezd fokhagyma, zöld fűszerek, 2 ek. tökmagolaj
Elkészítés: Turmixgépen összekeverjük a hozzávalókat. Zöldségekkel, zabkásával fogyaszthatjuk.
TÖKMAGOLAJOS DRESSZING
Hozzávalók: 4 ek. tökmagolaj, 8 ek. víz, 1 citrom leve, 1 tk. mustár, 1 db vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csipet parajdi só, bors ízlés szerint, 1 csipet eritrit
Elkészítés: Turmixgépen összekeverjük a hozzávalókat. Legvégül adjuk hozzá a tökmagolajat.
TÖKMAGOLAJOS TENGERI HALFILÉ TEJSZÍNES-KAPROS SPÁRGÁVAL
Hozzávalók: 2-3 ek. tökmagolaj, 1 kg tengeri halfilé, 2 dl tejszín, 2 teáskanál morzsolt zsálya (ha van akkor friss), 1 csipet őrölt bors, 1 csokor kapor, 1 fél citrom leves, 1 evőkanál étkezési keményítő, spárga.
Elkészítés: A halat megmossuk. A spárgát megpucoljuk, és 4-5 cm-es darabokra vágjuk. 5 dkg vajat felolvasztunk egy nagyobb serpenyőben és a spárgát belerakjuk. Megsózzuk, kevés vizet öntünk alá és lefedve puhára főzzük. (kb 15-20 perc). A keményítőt a tejszínnel simára keverjük és a spárgára öntjük. Sózzuk, borsozzuk és az apróra vágott kaporral, valamint a citromlével ízesítjük. A zsályás maradék vajban megpároljuk a halat, majd a fedőt levéve hagyjuk, hogy elfőjön a leve. Sózzuk borsozzuk és tökmagolajjal meglocsolva a tejszínes kapros spárgára fektetve tálaljuk.
VITAMIN BOMBA SALÁTA TÖKMAGOLAJJAL
Hozzávalók: 30 dkg savanyú káposzta, 1 nagy szál sárgarépa, fél kígyóuborka, 1 db alma, 3 dkg mazsola, 2 ek tökmagolaj, 1 csokor metélőhagyma
Elkészítés: A megtisztított sárgarépát durvára reszeljük. A kígyóuborkát és az almát héjastól lereszeljük. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk. A savanyú káposztát összekeverjük a nyers zöldségekkel és almával, a lecsöpögtetett mazsolával. Összekeverjük a tökmagolajjal. 20 percig állni hagyjuk. Frissen vágott metélőhagymával meghintve kínáljuk. Magvas rozs zsemlével, vagy ízlés szerint péksüteménnyel, kenyérrel fogyasztjuk.
TÖKMAGOLAJOS SAJTOS KIFLI
Hozzávalók a tésztához: 1 kg liszt (teljes kiőrlésű), 5 dl tej, 1 tk cukor vagy ugyanennyi méz (az élesztő működéséhez), 5 dkg élesztő, 2 tk só. A kenéshez: 1 dl tökmagolaj, 20 dkg reszelt sajt. A tetejére: 1 db felvert tojás, ízlés szerint magvak
Elkészítés: Az élesztőt a langyos cukros tejbe morzsoljuk, felfuttatjuk. A liszteket, sót kimérjük, elkeverjük. Az élesztős tejjel kidagasztjuk. 40 percig letakarva duplájára kelesztjük. 4 részre osztjuk, mindegyiket vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a tökmagolajjal, megszórjuk sajttal. Fentről, alulról, jobbról és balról is behajtjuk. Félretesszük pihenni 10-15 percre. A kenést és hajtogatást még kétszer-háromszor ismételhetjük pihentetéssel, úgy szebb a végeredmény. A tésztát kinyújtjuk, háromszögekre vágjuk. Szorosan feltekerjük. Tepsibe rakjuk, felvert tojással megkenjük, magvakkal megszórjuk. 200°C hőmérsékleten sütjük kb. 12-15 percig.
Felhasználási javaslat: Napi 1-2 evőkanálnyi mennyiség önmagában vagy ételekhez adva. Külsőleg masszírozzuk a bőrbe és a körmökre és a hajra.
Összetevők: 100% héj nélküli tökmagolaj (Cucurbita pepo).
Átlagos tápérték 100 g termékben
Energia: 3626 kJ / 882 kcal
Zsír: 98 g
- amelyből telített zsírsavak: 19 g
- amelyből egyszeresen telítetlen zsírsavak: 33 g
- amelyből többszörösen telítetlen zsírsavak: 46 g
- Omega-3 zsírsavak: 0,91 g
- Omega-6 zsírsavak: 45,46 g
Szénhidrát:
- amelyből cukrok:
Fehérje:
Só: 0,01 g
E-vitamin: 6 mg (50%*)
*NRV: Felnőttek számára javasolt napi beviteli referenciaérték.
Nyomokban DIÓT, FÖLDIMOGYORÓT, SZEZÁMMAGOT, MANDULÁT tartalmazhat.
Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontást követően napfénytől védve 2 hónapig fogyasztható. Hűtőben tárolva az olaj zavarossá válhat, de ez természetes folyamat, nem befolyásolja a termék minőségét.
Származási hely: Magyarország
Nettó térfogat: 250 ml
100%-BAN MAGYAR TULAJDONÚ CÉG. A TERMÉK MEGVÁSÁRLÁSÁVAL MAGYAR MUNKAHELYEKET TÁMOGAT!


Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.