Nature Cookta Szőlőmagolaj 250ml - bioboltszombathely

Nature Cookta Szőlőmagolaj 250ml - bioboltszombathely

2 290 Ft
Megközelítés:
Javasolt útvonal:  

Ajánlataink a termékre

 

Nature Cookta Szőlőmagolaj 250ml - bioboltszombathely

2 290 Ft
Raktáron
irány a bolt »
bioboltszombathely.hu
Termékleírás
Vonalkód 5999884818977
Gyártó Nature Cookta
Argep.hu Szállítási Idő 1 munkanap
Argep.hu Szállítási Költség 990
Arukereso.hu Export Kategória taplalekkiegeszito
GLS szállítás 1.5
Típus olaj
Hatóanyag tartalom 250 ml
Válasszon mennyiséget! 250 ml

Hibát talált a leírásban vagy az adatlapon? Jelezze nekünk!

A Nature Cookta Szőlőmagolaj a természet kivételes antioxidáns forrása. Megőrzi sütés után is édes aromáját, és tökéletessé teszi a konyhai alkotásokat.
Kivételes antioxidáns forrás.
Ideális készételek és saláták ízesítéséhez, de süteményekhez is adhatjuk.
Magas füstpontja miatt serpenyőben való sütéshez is használható.

Az önmagában is ízletes szőlőszemek minél sötétebb színben pompáznak, annál hasznosabbak szervezetünk számára. Az ősz gyümölcse az egyik legsokoldalúbban felhasználható alapanyag a konyhában. A Nature Cookta Szőlőmagolajat érett szőlőszemekből készítik. A különleges eljárás során a magokat összezúzzák, préselik és hidegen sajtolják. Tisztításához ülepítik és szűrik is. Az érett szőlőre hasonlító aromáját sütés után is meg tudja őrizni.

A szőlő a történelemben
A görögöknél és a rómaiaknál igazi kultusza alakult ki a szőlőnek. Ez az indás gyümölcs szimbolizálta a bor és mámor istenét is. Írások is tanúsítják, hogy a szőlő az egyiptomiak életében is nagy szerepet töltött be. A keleti népeknél azonban a bor hibásan került be a köztudatba, ugyanis ők így nevezték a frissen préselt szőlő levét. A legenda szerint az első ember, akit a szőlő leve megbódított, az Noé volt. Az özönvíz után azért ültette, mert ez jelképezte a szövetségét az égi hatalmakkal. Körülbelül 8000 évvel ezelőtt kezdték el a kaukázusi népek a termelését. Majd a középkorban a szerzetesek különböző fajtákat nemesítettek. II. Miksa császár idejében már használták a hidegen préselt szőlőmagolajat. Értéke az aranyhoz hasonló volt. Szent-Györgyi Albert magyar tudósunk 1936-ban mondta ki azt, hogy a szőlő magja az egyik legértékesebb antioxidáns forrás. Kivételes beltartalmi értékével a mai napig foglalkoznak kutatások.

Szőlőmagolaj a konyhában
A Nature Cookta Szőlőmagolaj felhasználásával a tészták állaga és textúrája is tökéletes lesz, melyek hozzáadásával sokáig meg tudják őrizni frissességüket. A dióhoz, mazsolához hasonlatos illata, enyhén fanyar íze jól harmonizál a frissensültekhez, serpenyőben készített ételekhez, salátákhoz és szószokhoz egyaránt. Fantasztikus ízkombinációt alkot a szőlőmagolaj a lazacos ételekkel is. A zöldes-aranyló olaj a pácok, marinádok és a dresszingek fenomenális összetevője.

Galéria

Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.